Please note: This project is no longer active. The website is kept online for historic purposes only.
If you´re looking for a Linux driver for your Atheros WLAN device, you should continue here .

Ticket #287 (closed defect: fixed)

Opened 11 years ago

Last modified 11 years ago

kernel panic from sample code

Reported by: anonymous Assigned to: jbicket
Priority: major Milestone: version 0.9.3
Component: madwifi: rate module 'sample' Version: trunk
Keywords: Cc: dimitris@gmail.com, jick.nan@gmail.com
Patch is attached: 0 Pending:

Description

slackware 9.1? Linux kevinl 2.6.12.2 #8 SMP Wed Jan 4 21:58:07 CST 2006 i686 unknown unknown GNU/Linux 01:09.0 Ethernet controller: Unknown device 168c:0013 (rev 01) (linksys wmp55ag pci a/b/g card)

--What I did--

root@kevinl:~# modprobe ath_pci
root@kevinl:~# wlanconfig ap create wlandev wifi0 wlanmode ap
ap0
root@kevinl:~# wlanconfig wds create wlandev wifi0 wlanmode wds
wds1
root@kevinl:~# iwpriv wds1 wds 1
root@kevinl:~# iwconfig wds1 key 1985abcdef
root@kevinl:~# iwconfig ap0 channel 6
root@kevinl:~# iwconfig ap0 essid Linksys
root@kevinl:~# ifconfig wds1 up
root@kevinl:~# ifconfig ap0 up
root@kevinl:~# iwconfig
lo        no wireless extensions.

dummy0    no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

eth1      no wireless extensions.

tunl0     no wireless extensions.

sit0      no wireless extensions.

ppp0      no wireless extensions.

wifi0     no wireless extensions.

ap0       IEEE 802.11b  ESSID:"Linksys"  
          Mode:Master  Frequency:2.412 GHz  Access Point: 00:12:17:6C:46:11   
          Bit Rate:0 kb/s   Tx-Power:19 dBm   Sensitivity=0/3  
          Retry:off   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:off
          Power Management:off
          Link Quality=0/94  Signal level=-95 dBm  Noise level=-95 dBm
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

wds1      IEEE 802.11b  Mode:Repeater  Frequency:2.412 GHz  
          Access Point: Not-Associated   Bit Rate:0 kb/s   Tx-Power:19 dBm   
          Sensitivity=0/3  
          Retry:off   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:1985-ABCD-EF   Security mode:restricted
          Power Management:off
          Link Quality=0/94  Signal level=-95 dBm  Noise level=-95 dBm
          Rx invalid nwid:6  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

root@kevinl:~# iwconfig ap0 channel 6
root@kevinl:~# iwconfig
lo        no wireless extensions.

dummy0    no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

eth1      no wireless extensions.

tunl0     no wireless extensions.

sit0      no wireless extensions.

ppp0      no wireless extensions.

wifi0     no wireless extensions.

ap0       IEEE 802.11g  ESSID:"Linksys"  
          Mode:Master  Frequency:2.437 GHz  Access Point: 00:12:17:6C:46:11   
          Bit Rate:0 kb/s   Tx-Power:19 dBm   Sensitivity=0/3  
          Retry:off   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:off
          Power Management:off
          Link Quality=0/94  Signal level=-95 dBm  Noise level=-95 dBm
          Rx invalid nwid:6  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

wds1      IEEE 802.11g  Mode:Repeater  Frequency:2.437 GHz  
          Access Point: Not-Associated   Bit Rate:0 kb/s   Tx-Power:19 dBm   
          Sensitivity=0/3  
          Retry:off   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:1985-ABCD-EF   Security mode:restricted
          Power Management:off
          Link Quality=0/94  Signal level=-95 dBm  Noise level=-95 dBm
          Rx invalid nwid:12  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

root@kevinl:~# iwpriv wds1 wds_add 00:13:10:2B:15:9B
root@kevinl:~# ifconfig wds1 192.168.0.201
root@kevinl:~# ping 192.168.0.254
PING 192.168.0.254 (192.168.0.254) 56(84) bytes of data.
Connection to kevinl closed.
~# 

---excerpt from netconsole on third repeat---

------------[ cut here ]------------
kernel BUG at /root/src/madwifi-ng/ath_rate/sample/sample.c:366!
invalid operand: 0000 [#1]
PREEMPT SMP 
Modules linked in: wlan_wep wlan_scan_ap ath_pci ath_rate_sample wlan ath_hal intelfb cfbcopyarea cfbimgblt cfbfillrect softcursor fbcon font bitblit fb
CPU:    0
EIP:    0060:[<d09f64b8>]    Tainted: P      VLI
EFLAGS: 00010296   (2.6.12.2) 
EIP is at ath_rate_findrate+0x1a8/0x580 [ath_rate_sample]
       d0b07e24 00000000 00000000 00000000 00000000 00000001 c78daca0 d0b6a560 
Call Trace:
 [<d09f328b>] wep_encap+0xab/0x180 [wlan_wep]
 [<d0b07e24>] ieee80211_crypto_encap+0xc4/0x140 [wlan]
 [<d8ba847f>] ath_tx_start+0xf7f/0x1170 [ath_pci]
 [<c011b9e8>] recalc_task_prio+0x88/0x140
 [<d8ba1804>] ath_hardstart+0x414/0xa80 [ath_pci] [<c05b4409>] neigh_timer_handler+0x199/0x2c0
 [<c05b4270>] neigh_timer_handler+0x0/0x2c0
 [<c012c416>] run_timer_softirq+0xe6/0x1d0
 [<c0127d89>] __do_softirq+0xd9/0xf0
 [<c0101030>] default_idle+0x0/0x30
 [<c0127dd5>] do_softirq+0x35/0x40
 [<c0127ed5>] irq_exit+0x45/0x50
 [<c0103e60>] apic_timer_interrupt+0x1c/0x24
 [<c0101030>] default_idle+0x0/0x30
 [<c0101054>] default_idle+0x24/0x30 [<c010110f>] cpu_idle+0x6f/0x80
 [<c085c961>] start_kernel+0x161/0x180
 [<c085c360>] unknown_bootoption+0x0/0x1e0
Losing some ticks... checking if CPU frequency changed.
Code: 05 00 c4 5c 5b 5e 5f 5d c3 0f b6 41 10 8b 8c 24 88 00 00 00 88 01 eb de 89 5c 24 04 24 aa 7e d0 e8 18 c6 72 ef <0f> 0b 6e 01 80 7c 9f d0 eb 9c 31 94 24 84 00 00 00 83 7c 
 <0>Kernel panic - not syncing: Fatal exception in interrupt

Attachments

config (36.8 kB) - added by kevin.010@gmail.com on 01/05/06 13:35:50.
kernel configuration

Change History

01/05/06 13:35:50 changed by kevin.010@gmail.com

  • attachment config added.

kernel configuration

01/05/06 13:38:08 changed by kevin.010@gmail.com

{{{ root@kevinl:~/src/madwifi-ng# svnversion . 1390 }}}

01/05/06 18:06:09 changed by anonymous

  • cc set to dimitris@gmail.com.

01/06/06 00:03:36 changed by andre@masella.no-ip.org

I am experiencing the same problem. I have a 3COM 3CRDAG675 wireless PCI adapter (PCI ID: 10b7:0013r01) on a 1.6.12.4 kernel with the r1367 MADWifi module. The initialisation is as follows:

kernel: wlan: 0.8.4.2 (Atheros/multi-bss)
kernel: ath_rate_sample: 1.2
kernel: ath_pci: 0.9.4.5 (Atheros/multi-bss)
kernel: ACPI: PCI Interrupt Link [LNK1] enabled at IRQ 11
kernel: ACPI: PCI Interrupt 0000:01:06.0[A] -> Link [LNK1] -> GSI 11 (level, 
low) -> IRQ 11
kernel: wifi0: 11a rates: 6Mbps 9Mbps 12Mbps 18Mbps 24Mbps 36Mbps 48Mbps 54Mbps
kernel: wifi0: 11b rates: 1Mbps 2Mbps 5.5Mbps 11Mbps
kernel: wifi0: 11g rates: 1Mbps 2Mbps 5.5Mbps 11Mbps 6Mbps 9Mbps 12Mbps 18Mbps 24Mbps 36Mbps 48Mbps 54Mbps
kernel: wifi0: turboA rates: 6Mbps 9Mbps 12Mbps 18Mbps 24Mbps 36Mbps 48Mbps 54Mbps
kernel: wifi0: turboG rates: 6Mbps 12Mbps 18Mbps 24Mbps 36Mbps 48Mbps 54Mbps
kernel: wifi0: H/W encryption support: WEP AES AES_CCM TKIP
kernel: wifi0: mac 5.6 phy 4.1 radio 3.6
kernel: wifi0: Use hw queue 1 for WME_AC_BE traffic
kernel: wifi0: Use hw queue 0 for WME_AC_BK traffic
kernel: wifi0: Use hw queue 2 for WME_AC_VI traffic
kernel: wifi0: Use hw queue 3 for WME_AC_VO traffic
kernel: wifi0: Use hw queue 8 for CAB traffic
kernel: wifi0: Use hw queue 9 for beacons
kernel: wifi0: Atheros 5212: mem=0xee000000, irq=11

I then set it up into access point mode and enslave it to a bridge with my Ethernet card. I then connect with my Linux notebook with a 3COM 3CRWE154G72 wireless PCMCIA (prism54) card. If they are sitting right beside each other, it seems to be stable. However, once I move it away, I get a kernel bug in ath_rate/sample/sample.c:366 some random amount of time later and the system locks up (only magic SysRq? still works). Below is the precise output. When I am away, the signal strength is not low. I thought it might be only when the signal strength is low, so I covered the antennae with foil when they were sitting side by side and used a cordless phone that I know interferes with wifi, but that didn't seem to cause any upset.

kernel BUG at /home/root/madwifi-ng-r1367-20051229/ath_rate/sample/sample.c:366!
invalid operand: 0000 [#1]
PREEMPT 
Modules linked in: wlan_wep wlan_scan_ap bridge ipt_TCPMSS ipt_REDIRECT ipt_REJE
CT ipt_MASQUERADE ipt_TOS ipt_LOG ipt_limit ipt_state ip_nat_irc ip_nat_ftp ip_c
onntrack_irc ip_conntrack_ftp iptable_mangle iptable_nat ip_conntrack iptable_fi
lter ip_tables tun pppoe pppox ppp_generic slhc loop snd_pcm_oss snd_mixer_oss s
d_mod usb_storage lp parport_pc parport raw1394 eth1394 uhci_hcd ohci1394 ieee13
94 8139too usblp ath_pci ath_rate_sample wlan ath_hal usbhid snd_intel8x0 snd_ac
97_codec snd_pcm snd_timer snd snd_page_alloc forcedeth ehci_hcd ohci_hcd usbcor
e nvidia_agp joydev
CPU:    0
EIP:    0060:[<d0d70683>]    Tainted: P      VLI
EFLAGS: 00010292   (2.6.12.4) 
EIP is at ath_rate_findrate+0x393/0x620 [ath_rate_sample]
eax: 0000000c   ebx: ffffffff   ecx: c0388e0c   edx: 00000407
esi: ffffffff   edi: cbac12e0   ebp: 00000001   esp: c0411ac8
ds: 007b   es: 007b   ss: 0068
Process swapper (pid: 0, threadinfo=c0410000 task=c0384b80)
Stack: d0d71ec0 ffffffff c01f3ad0 cc5c1644 cc5c1648 00000018 cc5c165c 00000018 
       00000004 d0fbc274 cc5c1644 cc5c1648 00000018 00000000 00000000 cf6d3534 
       cf6d3220 cc5c1648 c53c9480 00000000 00000000 00000000 00000000 00000001 
Call Trace:
 [<c01f3ad0>] memmove+0x50/0x70
 [<d0fbc274>] wep_encap+0xb4/0x1b0 [wlan_wep]
 [<d0dd9935>] ath_tx_start+0x1035/0x11c0 [ath_pci]
 [<c0110008>] wakeup_code+0x8/0xb9
 [<d0dd2860>] ath_hardstart+0x470/0xb10 [ath_pci]
 [<c02cbad0>] qdisc_restart+0x80/0x240
 [<c02bdc34>] dev_queue_xmit+0x1e4/0x2e0
 [<d0e2bc0b>] ieee80211_hardstart+0x1cb/0x2e0 [wlan]
 [<c02bdb23>] dev_queue_xmit+0xd3/0x2e0
 [<d0fdadda>] br_dev_queue_push_xmit+0x7a/0x140 [bridge]
 [<d0fe14bc>] br_nf_post_routing+0x13c/0x1d0 [bridge]
 [<d0fdad60>] br_dev_queue_push_xmit+0x0/0x140 [bridge]
 [<d0fdad60>] br_dev_queue_push_xmit+0x0/0x140 [bridge]
 [<c02c942d>] nf_iterate+0x5d/0x90
 [<d0fdad60>] br_dev_queue_push_xmit+0x0/0x140 [bridge]
 [<d0fdad60>] br_dev_queue_push_xmit+0x0/0x140 [bridge]
 [<c02c98c5>] nf_hook_slow+0x75/0x140
 [<d0fdad60>] br_dev_queue_push_xmit+0x0/0x140 [bridge]
 [<d0fdaeee>] br_forward_finish+0x4e/0x70 [bridge]
 [<d0fdad60>] br_dev_queue_push_xmit+0x0/0x140 [bridge]
 [<d0fe1098>] br_nf_local_out_finish+0x68/0xc0 [bridge]
 [<d0fdaea0>] br_forward_finish+0x0/0x70 [bridge]
 [<d0fe1229>] br_nf_local_out+0x139/0x290 [bridge]
 [<d0fe1030>] br_nf_local_out_finish+0x0/0xc0 [bridge]
 [<d0fdaea0>] br_forward_finish+0x0/0x70 [bridge]
 [<c02c942d>] nf_iterate+0x5d/0x90
 [<d0fdaea0>] br_forward_finish+0x0/0x70 [bridge]
 [<d0fdaea0>] br_forward_finish+0x0/0x70 [bridge]
 [<c02c98c5>] nf_hook_slow+0x75/0x140
 [<d0fdaea0>] br_forward_finish+0x0/0x70 [bridge]
 [<d0fdaf6c>] __br_deliver+0x5c/0x80 [bridge]
 [<d0fdaea0>] br_forward_finish+0x0/0x70 [bridge]
 [<d0fda08f>] br_dev_xmit+0x7f/0xe0 [bridge]
 [<c02bdb23>] dev_queue_xmit+0xd3/0x2e0
 [<c02d7015>] ip_finish_output+0xe5/0x2b0
 [<c02d71e0>] ip_finish_output2+0x0/0x230
 [<c02d57df>] ip_forward+0x11f/0x280
 [<c02d5940>] ip_forward_finish+0x0/0x50
 [<c02d4133>] ip_rcv+0x243/0x4f0
 [<c02d43e0>] ip_rcv_finish+0x0/0x280
 [<c02be272>] netif_receive_skb+0x1e2/0x230
 [<c02be33f>] process_backlog+0x7f/0x110
 [<c02be43a>] net_rx_action+0x6a/0xf0
 [<c011d0c3>] __do_softirq+0x43/0x90
 [<c011d136>] do_softirq+0x26/0x30
 [<c011d205>] irq_exit+0x35/0x40
 [<c0105288>] do_IRQ+0x28/0x40
 [<c0103612>] common_interrupt+0x1a/0x20
 [<c0101030>] default_idle+0x0/0x30
 [<c0101053>] default_idle+0x23/0x30
 [<c01010e2>] cpu_idle+0x42/0x60
 [<c04127cf>] start_kernel+0x15f/0x180
 [<c0412350>] unknown_bootoption+0x0/0x1f0
Code: c2 85 db 89 84 8e f0 05 00 00 c7 84 8e 2c 06 00 00 00 00 00 00 0f 89 ec fd
 ff ff 89 5c 24 04 c7 04 24 c0 1e d7 d0 e8 4d 7a 3a ef <0f> 0b 6e 01 d8 1c d7 d0
 e9 dc fd ff ff 8b 44 24 58 8b 54 24 64 
 <0>Kernel panic - not syncing: Fatal exception in interrupt

I set up the interface using

modprobe ath_pci
wlanconfig lanwifi1 create wlandev wifi wlanmode ap bssid
iwconfig lanwifi1 mode master essid MasellaHyperSphere key restricted s:XXXXXXX nick Xylem
brctl addif lan lanwifi1
ifconfig lanwifi1 up

where lan is bridge that also has an 8139too Ethernet interface attached.

Thank you.

01/06/06 06:16:17 changed by anonymous

  • cc changed from dimitris@gmail.com to dimitris@gmail.com, jick.nan@gmail.com.

01/06/06 08:18:05 changed by mrenzmann

Probably related: #279.

01/22/06 18:48:38 changed by andre@masella.no-ip.org

I was thinking that since this is crashed in the sample code, I would try the other rate modules. The AMRR module crashed as well. Here is the oops:

Oops: 0000 [#1]
PREEMPT
Modules linked in: wlan_wep wlan_scan_ap ath_pci ath_rate_amrr wlan ath_hal ipt_
TCPMSS ipt_REDIRECT ipt_REJECT ipt_MASQUERADE ipt_TOS ipt_LOG ipt_limit ipt_stat
e ip_nat_irc ip_nat_ftp ip_conntrack_irc ip_conntrack_ftp iptable_mangle iptable
_nat ip_conntrack iptable_filter ip_tables 8139too forcedeth eth1394 tun pppoe p
ppox ppp_generic slhc nvidia_agp loop snd_pcm_oss snd_mixer_oss snd_intel8x0 snd
_ac97_codec snd_pcm snd_timer snd snd_page_alloc sd_mod usb_storage lp usblp par
port_pc parport uhci_hcd usbcore raw1394 ohci1394 ieee1394 bridge
CPU:    0
EIP:    0060:[<d085187a>]    Tainted: P      VLI
EFLAGS: 00010246   (2.6.12.4)
EIP is at ath_ratectl+0x1a/0xe0 [ath_rate_amrr]
eax: c5586edc   ebx: 00000101   ecx: c8b3ab28   edx: 00000001
esi: 00000000   edi: d0851860   ebp: c0410000   esp: c0411f2c
ds: 007b   es: 007b   ss: 0068
Process swapper (pid: 0, threadinfo=c0410000 task=c0384b80)
Stack: 00000000 c0411fa4 00000000 00000101 c5586edc d0851860 c0121750 c5586edc
       00000000 00000000 c0411fa4 c55879b4 c55879b4 00000001 00000001 c04463a8
       0000000a 00482007 c011d0c3 c04463a8 00000046 00000000 c043e120 c011d136
Call Trace:
 [<d0851860>] ath_ratectl+0x0/0xe0 [ath_rate_amrr]
 [<c0121750>] run_timer_softirq+0xd0/0x200
 [<c011d0c3>] __do_softirq+0x43/0x90
 [<c011d136>] do_softirq+0x26/0x30
 [<c011d205>] irq_exit+0x35/0x40
 [<c0105288>] do_IRQ+0x28/0x40
 [<c0103612>] common_interrupt+0x1a/0x20
 [<c0101030>] default_idle+0x0/0x30
 [<c0101053>] default_idle+0x23/0x30
 [<c01010e2>] cpu_idle+0x42/0x60
 [<c04127cf>] start_kernel+0x15f/0x180
 [<c0412350>] unknown_bootoption+0x0/0x1f0
Code: e9 0e ff ff ff 8d b6 00 00 00 00 8d bf 00 00 00 00 83 ec 18 8b 44 24 1c 89
 5c 24 0c 89 74 24 10 89 7c 24 14 f6 40 58 40 8b 70 68 <8b> be d0 0e 00 00 74 2e
 8b 46 10 ff 86 64 0e 00 00 83 f8 01 74
 <0>Kernel panic - not syncing: Fatal exception in interrupt

I am testing Onoe now.

02/27/06 07:23:42 changed by jbicket

  • status changed from new to assigned.
  • owner set to jbicket.
  • patch_attached changed.

I just checked in more useful printouts inside these asserts in r1457, can you try that out and post any crashes? I think somehow ath_rate_findrate is getting called before ath_rate_reset is called for some reaso, which explains why switching rate controls doesn't make a difference.

03/13/06 17:40:52 changed by andre@masella.no-ip.org

I was not able to get the Onoe module to crash the system, however, the card would enter a sort of dead state where it would not connect to other cards. I've since upgraded to 2.6.16-rc5. I tried the r1457, but, unfortunately, I wasn't able to capture the output when it was mostly working. It worked for about a day and then iwconfig reported the rate to be 0kb/s and the card remained sort of dead (however, it did not crash the system). When I attempted to poke it, the system locked up with no output.

That being said, sometimes, the module will load, and then when I attempt to bring the interface up, this will happen:

Mar 13 09:49:01 xylem kernel: ath_hal: module license 'Proprietary' taints kerne
l.
Mar 13 09:49:01 xylem kernel: ath_hal: 0.9.16.16 (AR5210, AR5211, AR5212, RF5111
, RF5112, RF2413, RF5413)
Mar 13 09:49:01 xylem kernel: wlan: 0.8.4.2 (svn 1457)
Mar 13 09:49:01 xylem kernel: ath_rate_sample: 1.2 (svn 1457)
Mar 13 09:49:01 xylem kernel: ath_pci: 0.9.4.5 (svn 1457)
Mar 13 09:49:01 xylem kernel: ACPI: PCI Interrupt 0000:01:06.0[A] -> Link [LNK1]
 -> GSI 12 (level, low) -> IRQ 12
Mar 13 09:49:01 xylem kernel: wifi0: 11a rates: 6Mbps 9Mbps 12Mbps 18Mbps 24Mbps
 36Mbps 48Mbps 54Mbps
Mar 13 09:49:01 xylem kernel: wifi0: 11b rates: 1Mbps 2Mbps 5.5Mbps 11Mbps
Mar 13 09:49:01 xylem kernel: wifi0: 11g rates: 1Mbps 2Mbps 5.5Mbps 11Mbps 6Mbps
 9Mbps 12Mbps 18Mbps 24Mbps 36Mbps 48Mbps 54Mbps
Mar 13 09:49:01 xylem kernel: wifi0: turboA rates: 6Mbps 9Mbps 12Mbps 18Mbps 24M
bps 36Mbps 48Mbps 54Mbps
Mar 13 09:49:01 xylem kernel: wifi0: turboG rates: 6Mbps 12Mbps 18Mbps 24Mbps 36
Mbps 48Mbps 54Mbps
Mar 13 09:49:01 xylem kernel: wifi0: H/W encryption support: WEP AES AES_CCM TKI
P
Mar 13 09:49:01 xylem kernel: wifi0: mac 5.6 phy 4.1 radio 3.6
Mar 13 09:49:01 xylem kernel: wifi0: Use hw queue 1 for WME_AC_BE traffic
Mar 13 09:49:01 xylem kernel: wifi0: Use hw queue 0 for WME_AC_BK traffic
Mar 13 09:49:01 xylem kernel: wifi0: Use hw queue 2 for WME_AC_VI traffic
Mar 13 09:49:01 xylem kernel: wifi0: Use hw queue 3 for WME_AC_VO traffic
Mar 13 09:49:01 xylem kernel: wifi0: Use hw queue 8 for CAB traffic
Mar 13 09:49:01 xylem kernel: wifi0: Use hw queue 9 for beacons
Mar 13 09:49:01 xylem kernel: wifi0: Atheros 5212: mem=0xdf000000, irq=12
Mar 13 09:50:46 xylem kernel: lan: port 2(lanwifi1) entering learning state
Oops: 0002 [#1]
Modules linked in: wlan_wep wlan_scan_ap wlan_scan_sta ath_pci ath_rate_sample w
lan ath_hal sha1 arc4 ppp_mppe prism54 firmware_class bridge ipt_TCPMSS xt_tcpud
p ipt_REDIRECT ipt_REJECT ipt_MASQUERADE ipt_TOS ipt_LOG xt_limit xt_state ip_na
t_irc ip_nat_ftp ip_conntrack_irc ip_conntrack_ftp iptable_mangle iptable_nat ip
_nat ip_conntrack iptable_filter ip_tables x_tables usbhid forcedeth 8139too tun
 pppoe pppox ppp_generic slhc nvidia_agp loop snd_pcm_oss snd_mixer_oss snd_inte
l8x0 snd_ac97_codec snd_ac97_bus snd_pcm snd_timer snd snd_page_alloc sd_mod usb
_storage lp usblp parport_pc parport eth1394 ehci_hcd ohci_hcd usbcore raw1394 o
hci1394 ieee1394
CPU:    0
EIP:    0060:[<c0121a1d>]    Tainted: P      VLI
EFLAGS: 00010006   (2.6.16-rc5 #4)
EIP is at run_timer_softirq+0x9d/0x1a0
eax: 00000000   ebx: c2f283ac   ecx: c2f28360   edx: c03e5f64
esi: d0f39db0   edi: c03e5f64   ebp: c03e4000   esp: c03e5f50
ds: 007b   es: 007b   ss: 0068
Process swapper (pid: 0, threadinfo=c03e4000 task=c038cb00)
Stack: <0>c0390920 c0138669 00000000 00000000 c03e5f64 c2f283ac cfc88f54 c03e1a0
0
       00000001 c041b3a8 0000000a 00458007 c011d863 c041b3a8 00000046 00099100
       c03df800 c011d8d6 c03e4000 c0104e7e c0103296 c03e4000 cffd6000 c03e4000
Call Trace:
 [<c0138669>] handle_IRQ_event+0x39/0x70
 [<c011d863>] __do_softirq+0x43/0x90
 [<c011d8d6>] do_softirq+0x26/0x30
 [<c0104e7e>] do_IRQ+0x1e/0x30
 [<c0103296>] common_interrupt+0x1a/0x20
 [<c010105d>] default_idle+0x2d/0x60
 [<c01010f3>] cpu_idle+0x43/0x60
 [<c03e678a>] start_kernel+0x15a/0x180
 [<c03e62e0>] unknown_bootoption+0x0/0x1f0
Code: 89 4c 24 14 89 44 24 10 8d 44 24 14 89 41 04 8b 44 24 10 89 02 89 50 04 89
 5e 08 89 5b 04 eb 4e 8b 53 04 8b 03 8b 73 0c 8b 4b 10 <89> 50 04 89 02 c7 43 04
 00 02 20 00 c7 03 00 00 00 00 fb 8b 5d
 <0>Kernel panic - not syncing: Fatal exception in interrupt

I want to continue testing, but when the system locks, it really chews up my file system. It was hanging randomly on start up with problem that needed fsck -f to detect created by this random hanging. Is there anything I can do to continue testing without causing so much file system damage?

04/23/06 01:18:06 changed by kelmo

  • milestone changed from version 0.9.0 - move to new codebase to version 0.9.x - progressive release candidate phase.

08/29/06 18:37:16 changed by andre@masella.no-ip.org

I recently switched to r1705 and with sample, everything seems to be fine. I guess whatever problem there was, it got solved when something else changed.

08/30/06 10:31:44 changed by erik.tews@gmail.com

Hi

I just got this message from my kernel:

ath_rate_sample: no rates for 00:17:b0:bd:35:60?

I am using r1705 and have configured to virtual interfaces:

wlanconfig ath0 create wlandev wifi0 wlanmode sta nosbeacon wlanconfig ath1 create wlandev wifi0 wlanmode ap bssid

ath0 is just a station connected to a wlan using no encryption, ath1 is an ap, configured to use wep encryption. I connected one client to ath1, ath0 was connected to a wlan. After 1 minute or so, I got this message and in the same moment, the client for ath1 was disconnected.

09/19/06 09:34:42 changed by mrenzmann

  • status changed from assigned to closed.
  • resolution set to fixed.
  • milestone changed from version 0.9.x - progressive release candidate phase to version 0.9.3.

@erik: It seems that your report is unrelated to the original bug report. Someone opened a new ticket for a problem similar to the one you've hit, so please refer to #894.

Since one of those who had the originally reported issue reported that his issue has been fixed at least in r1705, I'll close this ticket as fixed. In case someone still has this issue with r1705 or later, please feel free to reopen the ticket and provide additional information.